Eindelijk is hij binnen. Mijn IPad.

En het is echt een heel bijzonder apparaat. Mooi, snel, simpel.
Ik ben heel benieuwd hoe en hoeveel ik hem over een paar maanden nog gebruik. Zal hij naast mijn ebook-reader in de kast liggen? Of zal hij mijn laptop vervangen hebben en zal ik hem altijd binnen armlengte houden?
Ik neig naar het laatste. Niet als werkpaard, zoals de laptop maar als entertainment voor mail, internet, YouTube, games en leuke Apps. 

Iedereen die in media werkt moet er direct een kopen. Pas dan kun je je een oordeel vellen. Want het is wel een apparaat waar je verliefd op kunt worden. Ik kan me ook zeker voorstellen dat enorm veel mensen er een zullen kopen en hem gebruiken voor bijvoorbeeld hun nieuws. Het kan inderdaad een revolutionair ding zijn. Veel hant af van de apps die ervoor beschikbaar komen. Dat valt nu nog een beetje tegen. De echte killer-app moet ik nog vinden, hoewel de browser en YouTube dat natuurlijk eigenlijk al zijn.

War direct positief opvalt is dat de batterij lang genoeg meegaat (veel langer dan een laptop).
Het is wel echt irritant dat Apple en Adobe ruzie hebben. Zo ondersteunt de IPad geen Flash. Bij de IPhone is dat nog niet zo irritant maar de IPad gebruik ik veel om te surfen en pas dan valt je op dat er heel veel sites zijn die Flash gebruiken. Heel irritant.

Anyway, ik ben echt erg benieuwd. Ik snap zeker waarom er al meer dan 1 miljoen van verkocht zijn en waarom HP en Microsoft hun eigen plannen voor een tablet opgegeven hebben. Als je hiertegen wilt concurreren moet je met echt iets unieks komen.
 

Verstuurd vanaf mijn iPad