Foto: een beeld van de social video browser Shufflr. Deze dienst wordt als volgt aangeprezen: "Shufflr is the best way to find, watch & talk about videos with friends & celebs on the web."

Dit jaar gaan er in Nederland meer dan zes miljoen apparaten over de toonbank met een internetverbinding - daarin zijn computers niet meegerekend! Al deze tablets, smartphones, gameconsoles en webtelevisies veranderen de markt voor uitgevers nog ingrijpender dan het ‘oude' internet heeft gedaan in het laatste decennium. Het betekent namelijk dat de wereld van tekst - van oudsher het domein van uitgevers - en de wereld van bewegend beeld (TV en filmindustrie) definitief in hetzelfde ecosysteem belanden: het (veelal draagbare) connected device.

Video = erbij zijn
Video is een soort teletransporter en een soort tijdmachine. Meer dan welk ander medium dan ook. Met video zorg je ervoor dat je publiek er zelf bij is: bij je modeshow, jouw groepsreis, jouw nieuwsbericht, jouw college. Is dit nieuw? Nee: een halve eeuw heerschappij door het medium TV en driekwart biljoen views op Youtube (2010) bewijzen de enorme impact van bewegend beeld. Bewegend beeld betekent aandacht en aandacht is de Heilige Graal van communicatie.

Internet = actie
Maar wat gebeurt er als consumenten terug kunnen praten, mee kunnen doen, tot actie kunnen overgaan tijdens het kijken? Dat we allemaal graag willen participeren bewijzen Facebook, Twitter en talloze ander sociale platforms elke dag, maar nog zeer beperkt rondom video.

Social Video = erbij zijn en tot actie overgaan
De combinatie van beide mediapolen van zenden en ontvangen rondom bewegend beeld is onvermijdelijk en is ook al begonnen. Op de Mediafacts Nationale Uitgeefdag gaat Hidde Kross dit met het publiek vertalen naar concrete kansen die nu al realiseerbaar zijn.
Internetpionier Hidde Kross van Interactive Media-bedrijf Sense Studios uit Amsterdam (winnaars van de Accenture Innovation Award 2010 - Digital Home) neemt het publiek mee naar een aantal opwindende cases van over de hele wereld en geeft drie praktische businessmodellen die je (als uitgever) meteen in de praktijk kunt brengen.

Meer informatie en inschrijven
Naast Hidde Kross maken onder meer Dick Holstein (Voetbal International), Henk Scheenstra (Sanoma Media), Madhav Chinnappa (Google News), Paul Petermeijer (Beerens Business Press) en Arjan Lock (EO) deel uit van de line-up van de Mediafacts Nationale Uitgeefdag. De lezing van Hidde Kross is gratis te bezoeken. Voor meer informatie over de Mediafacts Nationale Uitgeefdag, klik hier. Wilt u zich meteen inschrijven voor het betaalde VIP-Programma (135 - 155 euro) of voor de gratis programma's? Klik dan hier.