Ook geeft de applicatie de lezer toegang tot het actuele nieuws van dePers.nl en de artikelen uit de krant. Bij het opstarten van De Pers Nieuws verschijnt het actuele nieuws in beeld.
Onderaan het scherm staan icoontjes voor artikelkeuze. Zo vindt de gebruiker bij het icoontje Populair de meest gelezen artikelen en bij het icoontje Uitgelicht een aantal door de redactie geselecteerde artikelen. 

Voor- en achterkant
De Pers Nieuws is een opvallende nieuwsapplicatie, omdat de app een voor- en achterkant heeft. Kiest de lezer Populair, dan draait de applicatie zich om en verschijnt er een nieuw scherm met de meest gelezen berichten. Onderaan het scherm bieden icoontjes nieuwe mogelijkheden.
De gebruiker werkt dus met twee schermen en kan functies gebruiken die veel andere nieuwsapps niet bieden, zoals offline lezen. Door op Voorpagina te drukken, flipt de applicatie weer naar het hoofdscherm.

Over De Pers 
Met de lancering van deze applicaties bouwt Wegener Media met De Pers verder aan het digitaal portfolio. De Pers heeft de nieuwssite depers.nl (915.000 unieke bezoekers per maand), de Google Chrome Store webapplicatie iPers (ook te gebruiken op smartphones en tablets). Losse artikelen zijn verkrijgbaar via elinea.nl.
De Pers is binnen het digitaal portfolio van Wegener Media als enige krant gratis op alle platforms verkrijgbaar via de app Pressreader. De iPhone-applicatie is hier te downloaden. De Android-app is hier te vinden.