Benchpool is een nieuwe tool waarmee uitgevers 15 tot 35% kunnen besparen op de kosten van inkoop van rotatiedrukwerk en op de efficiency van de begeleidende processen. Die claim wordt bevestigd door de eerste uitgevers die ermee werken of de tool hebben uitgeprobeerd. Op 15 november geven Wil Amian en Roel Baaima tijdens de Mediafacts Nationale Uitgeefdag uitleg over de opbouw en werking van deze intelligente SaaS-oplossing.

Mede-oprichter Wil Amian omschrijft Benchpool.com als het platform dat een revolutie teweeg brengt in het drukwerk- en inkoopmanagement. “De print supply chain ontbeert het nog steeds aan automatisering en transparantie.Benchpool.com zet in één klap de complete print supply chain op de digitale kaart.”

Minder fouten en lagere kosten
Hij verwijst naar een studie van Gartner en de George Mason University (Fairfax, VS). Daarin wordt geconcludeerd dat print e-procurement oplossingen grote voordelen bieden door werkprocessen te stroomlijnen, fouten in de afwikkeling van orders te verminderen en de kosten te optimaliseren. Het onderzoek heeft aangetoond, dat nagenoeg de helft van de bedrijven die met print e-procurement oplossingen werken, inkoopbesparingen tussen 10% en 25% realiseren. Benchpool claimt dat met behulp van haar oplossing de besparingen hoger liggen en variëren van 15 tot 35%. Een claim die wordt bevestigd door onder andere Dolf Rogmans, die met Benchpool werkt. Rogmans is hoofdredacteur en uitgever van het journalistenvakblad Villamedia Magazine. Ook Fred Arp, voormalig financieel topman van de Telegraaf Media Groep, toont zich onder de indruk van Benchpool, zo laat hij weten in een Case Study die Mediafacts binnenkort uitbrengt over e-procurement. 

Vier modules
Benchpool ondersteunt met vier geïntegreerde modules de drukwerkinkopen:

  • eBench berekent op algoritme gebaseerde, actuele prijs-benchmarks
  • eTender genereert aanbestedingen en maakt transparante analyses van offertes
  • eSupply biedt data van alle Europese rotatiedrukkers
  • eTrade ondersteunt bij de afwikkeling en coördinatie van orders

Wil Amian licht toe: “Drukwerkinkopers optimaliseren met Benchpool hun inkoopprijzen en elimineren cost drivers. Tijdens onderhandelingen heeft de inkoopverantwoordelijke van bijvoorbeeld een uitgeverij de zekerheid dat zijn beslissingen worden ondersteund door gegevens van het expertplatform.”

Meer weten over Benchpool?
Bezoek dan 15 november in congrescentrum Spant! in Bussum de presentatie over Benchpool.com (zaal: Podium 10, aanvang: 10.55 uur). Dat kunt u doen door u - als u dat nog niet gedaan had - eerst (tegen lage kosten) in te schrijven voor de Mediafacts Nationale Uitgeefdag.
Daarnaast kunt u de stand van Benchpool op de beursvloer bezoeken. Daar wordt de werking van deze SaaS-oplossing nader gedemonstreerd, en is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Zo kunt u zichzelf een onafhankelijk beeld vormen over de werking en effectiviteit van deze oplossing voor uw situatie rondom drukwerkinkoop.

Over de Mediafacts Nationale Uitgeefdag
Voor een snel overzicht van de 22 sessies tijdens de Mediafacts Nationale Uitgeefdag verwijzen we naar dit digitale programmaboekje. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als: