Grazia heeft donderdag niet alleen de Mercur Tijdschrift van het Jaar en de Mercur Marketingactie van het Jaar gewonnen, maar staat komende maandag nog een andere verrassing te wachten: een stijging in de Mediafacts Publiekstijdschriften Top 100.

Maandag 12 december publiceert Mediafacts de Top 100 Publiekstijdschriften 2011. Hierin zijn de Mercur winnaars ook terug te vinden. Maandag worden alle stijgers en dalers echt bekend, maar we maken nu alvast bekend dat het Tijdschrift van het Jaar ook in onze ranking is gestegen. Ook winnaars Libelle, LINDA., Nieuwe Revu, Glamour, ELLE en bijna alle genomineerden komen in de lijst voor. Maar welke andere Mercur winnaars stijgen in de Top 100? Staat Libelle nog op 1? Komt Linda dichterbij na haar notering op plaats 10 vorig jaar? Hoe dicht nadert Glamour Grazia? En stijgen of zakken de heren van Nieuwe Revu?

Digitaal sneller en meer uitgebreid
Verschenen de Top 100's normaliter alleen in de printeditie van Mediafacts, met de lancering van onze iPad app is de Top 100 komende maandag ook digitaal te raadplegen. De Mediafacts app is gratis. Download hem nu, en lees maandag als eerste de complete Top 100 lijst en het achtergrondartikel.

In video-interviews vat samensteller Theo Eijspaart de belangrijkste uitkomsten samen, plaatst voorzitter van de Groep Publiekstijdschriften van het Nederlands Uitgeversverbond Auke Visser deze uitkomsten in perspectief, en leggen de hoofdredacteuren van Nieuwe Revu, Gert-Jaap Hoekman en Willem Uylenbroek, uit hoe zij hun titel staande proberen te houden in de vechtmarkt van de mannenbladen.

Voor wie even niet meer voor de geest heeft waar zijn of haar titel vorig jaar ook al weer was geëindigd, hier de Top 100 Publiekstijdschriften van 2010.