‘Redactionele organisatie’ is 15 november één van de kernthema’s tijdens de Mediafacts Nationale Uitgeefdag, namelijk tijdens het Magazine Media Café dat traditiegetrouw dit uitgeefevenement van een passend slot voorziet. Locatie is congrescentrum Spant! in Bussum.

Het thema redactionele organisatie is actueler dan ooit: rompredacties zijn niet meer weg te denken en de afhankelijkheid van freelance specialisten is bij uitgeverijen van magazine media dan ook groter dan ooit. Nu de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie) is vervangen door de Wet DBA, spelen er echter allerlei problemen in de vaak toch al gespannen relatie uitgever-freelancer. De voor- en nadelen van rompredacties, juridische problemen bij het inhuren van freelancers: dergelijke issues komen 15 november aan bod tijdens het Magazine Media Café. De sprekers zijn José Rozenbroek (bladenmaker en freelance journalist), Teun Gautier (oprichter De Coöperatie), Anne Marije de Vries Lentsch (hoofdredacteur Cosmopolitan) en Daniël Maats (arbeidsrechtadvocaat).

Korting op de Mediafacts Nationale Uitgeefdag
Het Magazine Media Café is 15 november onderdeel van de Mediafacts Nationale Uitgeefdag. ‘Empowering Publishing’ is het thema van dit grootste kennis- en netwerkevenement van uitgevend Nederland en Vlaanderen. Vanaf 10.15 uur (inloop 9.00 uur) wordt in 22 sessies ingegaan op de meest uiteenlopende aspecten van het moderne uitgeven. Voor een snel overzicht van de 22 sessies tijdens de Mediafacts Nationale Uitgeefdag verwijzen we naar dit digitale programmaboekje.

Als bezoeker van het Magazine Media Café krijg je € 40 korting op de toegangsprijs en kun je de gehele dag (incl. lunch) bezoeken voor slechts € 99. Schrijf je in via www.nationaleuitgeefdag.nl. Selecteer bij je aanmelding optie NUD 2016 – IK KOM VIA Magazine Media Café en de korting wordt vanzelf verrekend.

Alleen het Magazine Media Café bezoeken?
Wilt u ondanks dit rijk gevulde dagprogramma toch liever uitsluitend het Magazine Media Café bezoeken? Dat kan: de toegang tot het Magazine Media Café - dat duurt van 16:30 tot 17:30 uur - is gratis; je bent dan welkom vanaf 16:00 uur. Aansluitend vindt een netwerkborrel plaats. Vereiste is wel dat je jezelf via deze website aanmeldt.